Over

Over Pluspunt

Pluspunt is in 2007 opgericht door Mw. J. van der Spek. Destijds ging het nog om Praktijk voor Orthopedagogiek Pluspunt, waar vooral leerlingen met leerproblemen kwamen. Hierbij zaten opvallend veel hoogbegaafde leerlingen, waarmee het op school toch niet optimaal ging. Vaak bleek de hoge intelligentie zelfs een verrassing voor de ouders.

 

Uit interesse en vanwege de eigen ervaringen als hoogbegaafde leerling, startte mevrouw Van der Spek in 2009 met een opleiding tot Specialist in Gifted Education, welke zij in 2011 afrondde.

In het voorjaar van 2010 is Praktijk voor Orthopedagogiek Pluspunt overgegaan in Adviesbureau Hoogbegaafdheid Pluspunt. Kinderen kunnen hier een begaafdheidsonderzoek doen, deelnemen aan de speelinstuiven of de faalangsttraining of individueel begeleid worden.

 

Pluspunt is een particuliere praktijk. U hoeft dus niet langs (het wijkteam van) de gemeente voor toestemming. U kunt uw kind zelf aanmelden en in overleg met de orthopedagoog bepalen wat voor uw kind nodig en wenselijk is.

Medewerkers

Jessica van der Spek ontdekte op haar twintigste dat ze hoogbegaafd was. Ze studeerde pedagogische wetenschappen en orthopedagogiek aan de Universiteit Utrecht en speciali-seerde zich in hoogbegaafdheid aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Inmiddels is zij gespecialiseerd in de diagnostiek van dubbel bijzondere kinderen (hoogbegaafde kinderen met ADHD, autisme, dyslexie of dyscalculie). Ze is geregistreerd bij de NVO als Orthopedagoog-Generalist (lidnr. 8326, reg.nr. B0970) en bij de ECHA als Specialist in Gifted Education. De AGB-code van de praktijk is 94-59719. De persoonlijke AGB-code van Mw. J. van der Spek is 94-012354.

 

 

 

Laura Moerdijk is algemeen sociaal wetenschapper en orthopedagoog. Ze studeerde aan de Universiteit Utrecht en heeft ervaring met de diagnostiek en behandeling van hoogbegaafde kinderen. Bij Pluspunt doet zij diagnostisch onderzoek op het gebied van intelligentie, hoogbegaafdheid, faalangst en dyslexie. Ook geeft ze geprotocolleerde behandelingen op het gebied van faalangst, dyslexie en werkgeheugen.

 

 

 

Eliza de Vetten is ontwikkelingspsycholoog. Ze studeerde aan de Universiteit Utrecht en heeft ervaring in de diagnostiek en behandeling van hoogbegaafde kinderen. Zij doet onderzoek op het gebied van intelligentie, hoogbegaafdheid, ADHD en autisme. Ook geeft ze psycho-educatie en geprotocolleerde behandelingen op het gebied van ADHD en autisme.

 

 

Ook hebben wij enkele gedragsdeskundige observatoren beschikbaar voor schoolobservaties in verschillende regio's: in de regio Rijnmond is dat Liesbeth Mandemaker, in Noord-Holland en Utrecht is dat Gwenny van Rijn, in Noord-Brabant is dat Paula Will en in Limburg is dat Debra Snellink.

 

 

 

 

 

 

 

Begaafdheidsonderzoek

Schoolvaardigheidsonderzoek

Sociaal-emotioneel onderzoek

Faalangsttraining

Leerstrategietraining

Concentratie en werkgeheugentraining

Sociale vaardigheidstraining

Advisering

 

 

Mogelijkheden

Hoogbegaafdheid? Of toch ook...

 

Vaak komen ouders bij Pluspunt met de vraag of hun kind kenmerken van ADHD, autisme of dyslexie vertoont. Veel meer- en hoogbegaafde kinderen vertonen wel wat kenmerken die gemakkelijk met autisme of ADHD verward kunnen worden. Voor de omgeving is het vaak lastig in te schatten wat 'anders' is als gevolg van de hoge intelligentie en wat echt afwijkend is. Met de afname van enkele eenvoudige testjes en vragenlijsten kan Pluspunt ouders en leerkrachten vaak geruststellen. Soms echter lijkt er toch meer aan de hand. Daarom is ook diagnostiek van autisme, ADHD, dyslexie en dyscalculie mogelijk bij Pluspunt.

 

De praktijk

Adviesbureau Hoogbegaafdheid Pluspunt is gevestigd in de buitenpolikliniek van het Vlietlandziekenhuis aan De Vloot 206 in Maassluis. Aan de achterzijde van het gebouw is voldoende gelegenheid om te parkeren. Ook met de trein of de bus is de praktijk goed te bereiken. Vanaf station Maassluis West is het een kleine 10 minuten lopen. De bus stopt voor de deur.

De praktijk is kindvriendelijk ingericht en is rolstoeltoegankelijk. Ouders kunnen tijdens het onderzoek of de behandeling plaatsnemen in de wachtruimte of bijvoorbeeld het nabij-gelegen overdekte winkelcentrum bezoeken.

Bekijk hier een introductievideo

van Pluspunt

Copyright @ All Rights Reserved.