Workshops voor hoogbegaafde kinderen

Workshops voor hoogbegaafde kinderen


Workshop Creatief SchrijvenJessica Colins is kinderboekenschrijfster. Ze schrijft spannende en grappige verhalen over kinderen bij wie het allemaal net even anders gaat. In haar workshops gaat ze in op de volgende vragen:


  •     Hoe verzin je een verhaal?
  •     Wie is je hoofdpersoon en hoe maak je hem of haar levensecht?
  •     Hoe zorg je dat het spannend blijft?
  •     Hoe zorg je dat je lezers het voor zich kunnen zien?


Natuurlijk ga je daarbij ook zelf aan de slag!


Jessica kan door basisscholen worden ingehuurd voor het geven van een schrijfworkshop van één uur (exclusief uitschrijven van het verhaal) of van drie uur (inclusief uitschrijven en feedback daarop). Tussen de kinderen onderling ontstaan vaak interessante uitwisselingen, als ze met ideeën voor elkaars verhalen komen. Een workshop is extra leuk als deze vooraf al wordt ingeleid door de eigen leerkracht. De workshop kan bijvoorbeeld worden ingezet als onderdeel van een project over boeken (of over beroepen). De kinderen mogen Jessica aan het einde van de workshop ook vragen stellen. Laat ze hier van tevoren over nadenken, zodat ze er meer van kunnen oppikken dan wat het lievelingseten (pizza) of de lievelingskleur (rood) van Jessica is.


De kosten van de workshop zijn 80 euro voor een uur, of 240 euro voor drie uur, exclusief reiskosten en exclusief 21% btw. Voorwaarde voor het geven van een workshop is dat de leerkracht in de klas aanwezig blijft. Bel of mail ons als je interesse hebt!Workshop Volg je droom!


Je droom volgen. Makkelijk gezegd. Maar wat als je helemaal geen droom hebt? Wat als je niet weet wat jouw passie is? Wat als je geen doel in je leven hebt? De meeste jongeren staan nooit stil bij wat ze écht belangrijk vinden en modderen maar wat aan. Als ze hun ouders, leerkrachten en vrienden maar tevreden houden, vinden ze het wel best. Ze worstelen zich een weg door de middelbare school, zonder te weten wat het nut ervan is. Velen krijgen later een baan die ze niet écht leuk of belangrijk vinden, maar ach, er moet toch brood op de plank. Zonde! Zou je niet liever een leven leiden waarin je echt zinvol werk doet? Zou je niet liever werk doen dat niet alleen je baas of je klanten, maar ook jóú gelukkig maakt?


In deze workshop ga je ontdekken wat jíj eigenlijk wilt. Niet je ouders, niet je leeftijdgenoten, maar jíj. Vervolgens bedenk je manieren om je doelen te bereiken, zonder daarbij om te komen van de honger. Vind je passie, volg je droom! Daar word je een stuk gelukkiger van.


Deze workshop is nog in ontwikkeling.